To Messias-opførelser i Vor Frue Kirke, Assens

Adventstidens klassiker nr. 1 igen i Assens
Vor Frue Kirke i Assens er Fyns største kirke efter Odense Domkirke og har en fantastisk akustik til kirkemusik.

For tredje gang opføres nu Händels ”Messias” i Vor Frue Kirke i Assens.

Koncerten arrangeres i et samarbejde mellem Vor Frue Kirke og Assens SangKraftcenter.

”Messias” er et af de mest hørte og sungne korværker i hele verden og hører til en af de mest yndede adventstraditioner.
messias plakat a3 2015-001I det pragfulde rum i Vor Frue Kirke kan det elskede oratoriums toner rigtig udfolde sig. Assens SangKraftcenters kunstneriske leder og korleder ved Syngedrengene Finn Pedersen dirigerer kammerorkesteret BaroqueAros på kopier af originale instrumenter. 4 operasangere synger solistpartituerne, og på korsiden medvirker Syngedrengene ved Vor Frue Kirke, Assens SangKraftcenters Overbygningskor og unge fra Det Vestfynske Pigekor.

 

 

Kirken er hjemsted for Syngedrengene, som er Danmarks ældste fungerende drengekor. De godt 40 drenge og unge mænd synger i større eller mindre grupper til alle gudstjenester og kirkelige handlinger i Vor Frue Kirke. De øver mange timer om ugen og modtager undervisning på højt niveau. I Assens er det sejt at synge i drengekor!

Syngedrengene er elever i AssensSangkraftcenters sangskole, som sørger for Syngedrengenes undervisning i solosang/stemmetræning, hørelære/musikteori, rytmik og klaver.

 

Elite-uddannelsesforløb for korsangere

Som noget helt specielt ved de to koncerter deltager solisterne under forprøverne som instruktører for de unge korsangere. Sopran Mette-Maria Øyen underviser både drenge- og pigesopraner fra Syngedrengene og de to pigekor. Alt Kristine Eiler Ernst underviser kontratenorer og alter fra drengekoret samt alter fra pigekorene. Syngedrengenes tenorerne instrueres af Poul Emborg, og Bo Horsevad instruerer bas-stemmerne.

Denne måde at øve på giver de unge korsangere et meget intensivt uddannelsesforløb. Det sikrer ikke blot et fantastisk slutresultat på det tekniske og kunstneriske plan, men giver også de unge en kæmpe gejst og motivation til at fortsætte med de mange ugentlige timers træning.

Koncerterne gennemføres med støtte fra Assens Kommune og WaterCare ApS


”Messias” opføres lørdag d. 5.12 og søndag d. 6.12, begge dage kl. 16.00.
Billetter kan købes online på billetten.dk.
Pris kr. 150 + billetgebyr 10 kr.
Dørene åbnes kl. 15.15.

Børn under 12 år har gratis adgang.