Assens Børnehuse blandt landets første sangbørnehaver

Der bliver skålet i saftevand og sunget, så taget letter, når Assens Børnehuse, afdeling Østerled og Fuglereden, fredag d. 8. juni og tirsdag d. 12. juni 2018 certificeres, som én af de første Sangglad-institutioner på Fyn. Efter et år med stort fokus på sang og sangglæde og med mange timers sangfaglig sparring til hele personalet, kan institutionens to ud af tre afdelinger nu officielt skilte med, at de kan noget særligt med sang, og at de også i fremtiden vil give sangen og sangglæden en stor plads i hverdagen.

Foto: Ard Jongsma

 

I det forløbne år har Assens Børnehuses afdelinger Østerled og Fuglereden haft regelmæssige besøg af Sangens Hus’ sangkonsulent Kristine Eiler Ernst, som har delt inspiration og viden om sang og børnestemmer med personalet, og derigennem givet nye redskaber til arbejdet med sang og sangglæde.

– Deltagelse i Projekt Sangglad har ydet stor værdi, langt større end vi havde forestillet os da vi fik tilbud om deltagelse, fortæller leder Karin Ladefoged og forsætter:

– Vi ser, at rammen for den sproglige udvikling har fået endnu en platform. Sang er stille og roligt blevet en endnu større del at børnenes hverdag.  Det har altid været der, men nu på en helt ny måde. Det er blevet et endnu stærke pædagogisk værktøj, en strategi, vi bruger hver dag i mødet med alle børn,

Hun og personalet er ikke i tvivl om, at her, et år inde i projektet og kun halvejs i mål, er der allerede mange positive gevinster:

– Vi oplever, at alle børn bruger deres stemme, at de tør og at intet er forkert. Du kan simpelthen ikke synge forkert. Du kan og må nemlig synge med din egen stemme, præcis som den er. Det skaber øjeblikke med fællesskab og samhørighed og nye venskaber, forklarer Karin Ladefoged.

Og at både børns og voksnes sangglæde er vokset markant gennem det forløbne år mærkes alle steder.

– Der synges hver dag i alle mulige situationer. På legepladsen, i grupper, i legen, i garderoben, på badeværelset og til vores arrangementer. Selv på vores fælles P-møder starter og slutter vi med en sang. Det er fantastisk, fortæller Karin Ladefoged og konstaterer:

– At deltage i dette projekt skaber glade børn og voksne… ren win – win, intet mindre!

 

Læs mere om projekt Sangglad her